Månadsrapport Februari

Då var det dags att lägga Februari månad till handlingarna

Utdelningsmässigt är även februari en skral månad. Men vad gör det, det är iallafall utdelningar jämfört med förra året då jag fortfarande inte hade fått mina första utdelningar ännu.

Så naturligt blir det ingen jämförelse den här månaden heller.

Nästa månad däremot, kan jag göra en jämförelse på månaden och eventuellt första kvartalet om tiden finns för det.

Bolagen jag fått utdelning från under Februari är Np3 Fastigheter Preff , Oriflame Holding och Prospect Capital Corp.

Beloppen är fortfarande små men jag är nöjd ändå då jag ser att utdelningarna totalt sett ökar i ganska snabb tackt med återinvesteringar av utdelningar och en del nya insättningar som investeras i något av de bolag jag har och tror på. Ser jag potential i något bolag som har utdelning framöver (läs om ca 2 månader eller mer) så prioriterar jag det bolaget högre om det visar intressanta siffror och värden som jag tror på.

230 kronor är vad jag fick totalt i utdelning under Februari som just nu är min näst sämsta månad på året tillsammans med Augusti, tätt följt av September. Juni är den sämsta månaden för tillfället.

Nu är just detta inte den viktigaste pusselbiten för mig att få ett jämt flöde varje månad, det ser jag mer som en trevlig sidoeffekt av sparandet. Det skulle kunna bli lite väl våghalsiga investeringar om jag skulle börja stirra mig blind på vilken månad eller vecka som bolagen hade utdelningar istället för betydligt viktigare faktorer när det gäller vilka val jag ska göra vid mina investeringar.

Men som sagt en väldigt rolig sidoeffekt är det att använda för uppföljningar, Av årets 9 första veckor har jag fått utdelningar 6 av dessa veckor. Alltid roligt och sporrande att höra ett ”Catching” i telefonen. Det får mig att vilja öka takten på sparandet.

 

Min största motivation finns i detta dokument!

Efter årets första 2 månader har 577kr inkommit i utdelningar, sista Januari var det 347kr. Snittutdelningen har ökat från 38kr till 46kr och kommer ta fart till en mer riktig nivå efter kommande månader där de flesta av mina utdelningar ligger. Bästa vecka är fortfarande v.2 från Januari och näst bästa vecka är v.8 från Februari, men det kommer också ändras framöver om allt rullar på någorlunda enligt plan med nuvarande innehavet.

Förra året hade jag totalt 28st utdelningar under hela året (Första utdelningen då var halvägs in i mars) Antalet utdelningar kommer slås med hästlängder under 2019 så även den totala summan utdelningar.

Ja om nu inte börsen totalhavererar förstås, men riktigt så illa ska det väl inte behöva bli får vi hoppas. Att jag även sitter på ett för mig stort innehav i Swedbank är inte direkt någon större trygghet just nu med allt som händer kring den banken, men jag har velat och funderat och för tillfället valt att behålla innehavet tillsvidare. Rätt eller fel? Det visar sig i framtiden!

Procentsatsen för Utdelningsökningen som jag jämför med föregående år har minskat ytterligare och ligger nu på minus 73% och enligt mina preliminära beräkningar kommer jag nå 0 dvs förra årets totala utdelningar redan inom 4-6 veckor, alltså nu i mars eller senast i början på april kommer jag ha fått lika mycket i utdelningar som jag fick under hela förra året. Därefter är det alltså bara ökningar från förra året, TREVLIGT!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *