Månadsrapport Januari

När nu Januari månad är slut är det äntligen dags att summera årets första månad.

Eftersom jag inte hade kommit igång med utdelningsaktier januari förra året så blir det ingen jämförelse, summan då var helt enkelt 0, nada, inget alls!

 

Med tanke på det så är jag riktigt nöjd med att ha fått ihop 347kr i utdelningar och räntor under januari. Det bådar gott för kommande månader.

Bästa vecka i januari blev vecka 2 där ränteutbetalningen från Estea´s kapitalandelsbevis stod för 160kr av totala 200kr som ramlade in den veckan. Resterande utdelningar kom från Hemfosa, Cibus, Kungsleden, Sagax D och Mälaråsen men jag har väldigt små innehav där just nu så beloppen är mycket små. 

Även om det är relativt små belopp så återinvesteras alla utdelningar tillsammans med månatliga sparandet i de utdelningsaktier jag för tillfället tycker är köpvärda.

Det här arket ger mig fokus på allt det roliga som jag ser det. Nu är det lite fattigt med siffror eftersom året bara börjat men längre fram så blir det roligare att se hur utdelningarna jobbar fram högre och högre värden.

Utdelningökningen mot föregående år lyser ilsket rött eftersom utdelningen hittills i år jämförs med totala utdelningen föregående året. Men det är medvetet jag valt att göra så för att nu i början av året motiveras av att se den stora minusposten minska vartefter utdelningarna trillar in och sen när jag når 0 börjar det riktigt roliga när man kan följa och se hur mycket mer utdelningar jag förhoppningsvis lyckats pressa fram under året jämfört med förra året.

Jag har valt att klämma in en liten ruta som sammanfattar mina insättningar till allt sparande jag har för att enkelt kunna motivera mig med att pressa in någon/några extra hundringar till sparandet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *