Presentation

Vem är jag och varför har jag startat den här bloggen!

Bakgrund

Jag är idag 42 år gammal och har haft stort intresse för ekonomi och börsen under hela mitt vuxna liv, men har alltid tyckt att det varit komplicerat och svårt att förstå sig på börsen, aktier och allt som ha med detta att göra. Till och från har det fallit i glömska och livet har fyllts av massor av andra intressen men på senare år så har det sakta kommit smygande starkare och starkare igen för att under hösten 2017 få mig att äntligen ta tag i det hela

Under ca 3 månader hösten/vintern 2017/2018 ägnade jag mig åt att läsa på om de mest grundläggande termerna och fenomenen som förekommer på börsen och kring aktiehandel. Det var till en början minst sagt förvirrande innan man fick grepp om det mest grundläggande.

När jag sen började jämföra alla banker för att hitta vart jag ville öppna konto så var förvåningen enorm över vilka stora prisskillnader det är och hur väl utformade de olika aktörernas sidor var. Efter många timmars jämförelser stod valet tillslut mellan Nordnet och Avanza där valet tillslut föll på Avanza mycket pga många bra recensioner från andra användare i olika bloggar mm.

Nu när man insett att det inte är så svårt egentligen så ångrar man såklart att man inte kom igång redan för 20-25år sedan, men bättre sent än aldrig. Att visa blå siffror och inte röda är ju förstås inte helt lätt alla gånger.

Nu har det gått ett år och det är hur kul som helst. Kommande inlägg kommer jag redovisa hur det gått hittills och berätta mer om mina mål kortsiktigt och långsiktigt

VI SES!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *