Sammanfattning 2018

Hur gick då mitt första år på börsen?

Jag hade visserligen en liten aktiepost redan 2017 men jag var inte aktiv. Så jag känner att den riktiga starten var i januari 2018.

Under mina första månader med aktieköp så trevade jag runt lite  planlöst och köpte en del poster som nog inte riktigt var välgenomtänkta. Men det ser jag mest som lärotid och resultaten var långt ifrån rolig läsning även om det fanns en del bra affärer också.

Samtidigt så lärde jag mig otroligt mycket under den tiden vilket jag nu kan tycka var väldigt värdefullt så de förluster jag gjorde har jag valt att acceptera som studieavgift!! 🙂

Framförallt kom jag fram till att jag var alldeles för okunnig fortfarande för att köra daytrade och även swingtrade det blev för mycket köp med för lite kunskap helt enkelt. Men det kommer nog smyga in en del kortare affärer när jag känner mig lite tryggare och mer påläst

I mars månad 2018 hade jag efter att ha läst på under lång tid och funderat länge och väl bestämt mig för att den strategi som skulle passa mig bäst utifrån vem jag är och hur jag resonerar och motiveras bäst är en utdelningsportfölj med målet att kunna leva helt eller delvis på utdelningar någon gång i framtiden.

Portföljen strukturerades om och ett nytt ISK-konto öppnades för att samla utdelningsaktier i en portfölj och övriga aktier i en annan.

Därefter har all fokus legat på utdelningsaktier. När första året sammanfattas så är jag väldigt nöjd med att ha kommit igång så bra redan och mitt val av strategi har jag inte tvivlat över en enda gång.

Jag har försökt sprida ut mitt innehav med både lite tryggare val och en del med  både hög och väldigt hög direktavkastning. Jag har gjort ett aktivt val att nu i början av min resa ta lite högre risker på en liten del av investeringarna och därmed investera i bolag med högre direktavkastning mot vad som egentligen är fullt logiskt i riskperspektiv.

Hur mitt innehav ser ut i detalj får komma i ett separat inlägg om intresse finns för det.

Några val jag gjorde var inte helt lyckade men så är det väl i den här världen. 2 bolag i portföljen har av olika anledningar ställt in utdelningen den här gången, det är MQ och Hancap men jag har små poster i båda och de får ligga kvar så får vi se hur det utvecklar sig framöver 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *